25 Mayıs 2012

ALMAN PASTASI




MALZEMELER

  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • limon veya portakal kabuğu rendesi
  • alabildiği kadar un yaklaşık 2 su bardağı kadar

  • KREMASI İÇİN

  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 -2,5 su bardağı süt
  • 4-5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  

YAPILIŞI

  1. Kekin yapımı için: yumurta şeker koyu yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpılır
  2. yoğurt,sıvıyağ portakal kabuğu ilave edilir
  3. kabartma tozu ve un elenerek konulur
  4. çok büyük olmayan istediğiniz kalıba dökülür
  5. 180 derecede pişirilir
  6. Krema yapımı için:süt,un,nişasta bir tencereye konulur 
  7. karıştıra karıştıra koyulaşana kadar krema yapılır( çok koyu olursa süt ilave edilir)
  8. şekeri ve vanilyası  ilave edilir
  9. Pişen kek ikiye ayrılır ve krema arasına sürülür, diğer yarısı kremanın üstüne kapatılır
  10. en üst katınada kekin üstüne pudra şekeri elenerek serpilir
  11. afiyet bal şeker olsun 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz