6 Ekim 2013

REVANİ -BAYRAM TATLILARI






MALZEMELER

3 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
3 kaşık sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
  
ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Yumurta  ile şeker el blendırıyla  çırpılır,mikser kullanmayın.
Yoğurt-irmik ve yağ ilave edilir,
Un azar azar ilave edilir.Kek kıvamından biraz katı
Yağlanmış küçük tepsiye dökülüp 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Bu arada şerbeti kaynatılır.
Revanı fırından çıkınca soğuduktan sonra dilimlenir ve şerbeti sıcak dökülür .
Üzerine tepsi kapatılır ve şerbetin çekmesi beklenir. 
Soğuduktan sonra hindistancevizi serpilir ve servise hazırdır.
Afiyet sağlık olsun

19 yorum:

  1. Ohhh miss misss artık şerbetli tatlıların zamanı geldi havalar soğuyunca olmazsa olmazımızdır ellerine sağlık canımm afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın tatlı isteği daha çok artıyor yazın dondurma ve sulu meyveler ihtiyaçı karşıladığı için sanırım,soğuk hava tatlı tatlı ye diyor katılıyorum size ,çok teşekkürler

      Sil
  2. Daha bayrama var ya. tatlı paylaşımları erken başladı. :)) Hayır önemi yok tabii de her gördüğümüze imrenmesek. :)))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bayanlar plancıyızdır önce delicesine temizlik sonra ikram edilecek tatlı yapımı başlarız İlhan bey.hatta bu bazı komşular birleşir tepsi tepsi baklavalar açılır bir gün sana bir gün bana hesabı yapılır .İşte bu yüzden tatlı tarifleri erken geldi sanırım seçenek sunmak için :)) çok teşekkürler

      Sil
  3. hava serinleyince şerbetli tatlılar isteniyor sanırım , ellerine sağlık afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet havalar serinleyince ihtiyaç oluyor bencede ,çok teşekkürler

      Sil
  4. çok leziz görünüyor, elinize sağlık bu sıralar böyle güzel tatlılara sadece uzaktan bakmaya çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım bu kilolardan ama tamamen uzak kalmayın bir lokma alın zira vücut unuttuğu besini yediği zaman onu depoya gönderiyor yani yağ yapımına ufak bir bilgi ,çok teşekkürler

      Sil
  5. oh oh oh ...ne güzel, tatlılar hazır şimdiden, çok çok lezzetli duruyorlar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım insanın bazen böyle bayram tatlılarını yedikten sonra bir sene tatlı yemem artık diyesi geliyor

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hayatim ellerine saglik cok severim revaniyi.. simdiden bayramini kutlarim canim sevgilerimi gonderiyorum..:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım ,bende kutlarım

      Sil
  8. Bayramin son günüde olsa ziyaretinize geldim,umarim tatlinizdan kalmistir...
    Güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum Sevgili Kardelen Sezgin....

    YanıtlaSil
  9. Nefisss görünüyor gerçekten biz babaanne tatlısı der bayılırdık.
    Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Oy Oy oy en sevdiğim tatlıdır hafif o yumurta tadı da geliyorsa :)

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz