6 Ocak 2014

PASKALYA ÇÖREĞİ


Paskalya, hıristiyanlar tarafından kutlanan 
diriliş günü imiş.
Paskalya çöreği ise bu günde yapılan tatlı çörek
yani paskalya çöreği adını almaktaymış.
O gün hem paskalya çöreği hemde boyalı ve süslü yumurtalar 
haşlanırmış.
Bu da onların yaşattığı gelenek
Zira pastahaneler de
yapılıp satılan o saç örgülü pofidik görüntüsü ilgi çekicidir. 
İşte buda benim paskalya tarifim


MALZEMELER

2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Maya(yaş)1 çay bardağı ılık suyun içine 1 çay kaşığı şeker ve tuz ile ıslatılır.
Diğer malzemeler karıştırma kabında karıştırılır. Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülmek üzere alınır ve kabaran mayada katılır,yumuşak bir hamur elde edilir.Mayalanmaya bırakılır.
Mayalandıktan sonra aşağıdaki gibi üç çubukla saç örgü yapılır.Tepsiye dizilir.yumurta sarısı sürülür ve yarım saat yine mayalanmaya bırakılır.160 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine birkaç damla pekmez dökerseniz nar gibi kızardığını görürsünüz.
Afiyet sağlık olsun.




10 yorum:

  1. Sağlıklı mutlu ve çok güzel bir yeni yıl dilerim. Paskalya çöreği nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Handan hanım sizinde yeni yılınız kutlu olsun

      Sil
  2. Cooook severim. Ellerine saglik olsun insallah.

    YanıtlaSil
  3. Ayyy nasil severimmm..ellerine saglik olsun canim uzun zamandir yemedigimi hatirladim senin bu tarifle ..kesin denemeliyim bu tarifine gore sevgiler hayatim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen deneyin insanın canı ne çekerse hemen yapmalı sonra geçip gidiyor çok teşekkürler canım

      Sil
  4. Merhaba arkadaşım çokdan beri yorum yazamadın çünkü yorumlar gitmiyo inşalah düzelir . Ellerine saglık paskalya çöregin çok lezzetli görünüyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen oluyor aksilikler önemli değil gönüller bir olsun ,çok teşekkürler canım

      Sil
  5. Merhaba arkadaşım çokdan beri yorum yazamadın çünkü yorumlar gitmiyo inşalah düzelir . Ellerine saglık paskalya çöregin çok lezzetli görünüyo

    YanıtlaSil
  6. Daha önce bir paskalya denemem olmuştu ama o tarif çok tutmadı sanırım bir de bunu denemek lazım. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki birde bunu deneyin derim ,çok teşekkürler

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz