26 Haziran 2014

ZEYTİNYAĞLI TAZE BONCUK FASULYE



MALZEMELER:

Yarım kilo fasulye
2 adet iri kuru soğan
2 adet diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağından biraz fazla sızma zeytinyağı
yarım limon suyu

YAPILIŞI

Fasulye uçları alınıp yıkanır.
Boylarına göre ikiye üçe bölünür.
Tencereye soğanlar ve sarımsak doğranır ve yağ ile hafif sotelenir.
İçine fasulyeler atılır.
Tuzu, şekeri ,limonu katılır karıştırılır.
Kendi suyu ile pişirilir suyu çekerse az su ilave edilir.
Hafif ateşte yumuşak pişirilir.
Pişen zeytinyağlı yemekler hemen sıcak yenmeyeceği için serin yere kaldırılır.
Üzerine yine sızma zeytinyağı gezdirilir.
Ben tarifi yarım kilodan verdim siz miktarı çoğaltın  çünkü yazın zeytinyağlılar çok yapılacak.
Afiyet sağlık olsun.


5 yorum:

  1. mmmm nefis taze fasülyeyi çok severim bu haliylede harika olmuş sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın sebzesi zeytinyağlı olunca bende severek yapıyorum,çok teşekkürler

      Sil
  2. Canim eline koluna saglik yazin en sevdigim lezzet fasulye herhaliyle. Bu arada hayirli ramazanlar diliyorum kardelencim sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hayırlı ramazanlar diliyorum bu sıcak günlerde soğuk tariflere ihtiyaç var sanırım sevgiler hepimizin olsun canım

      Sil
  3. dometezi cok sevdigim halde,,bu yesil halide gozume cok hos gozuktu:)
    denicem bir kere..ellerine sagliksezgin hanim:)

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz